ΒΡΩΜΟΛΙΘΟΣ

βρωμολιθοςΟ Βρωμόλιθος ειναι μία απο τις πιο ομορφες παραλίες της Λέρου. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Παντέλι και μπορείτε να πάρετε πανοραμικές φωτογραφίες κάνοντας ενα μικρό περίπατο στο μικρό κόκκινο δρόμο που ξεκινά απο το Καστέλο στο Παντέλι και φτάνει στην πλευρά του κόλπου του Βρωμολίθου.

Τα τελευταία 10 χρόνια ο Βρωμόλιθος εξελίχθηκε απο ενα μικρό οικισμό με δυο τρία σπιτάκια σε ενα τουριστικό θέρετρο με εξοχικές βίλλες κυρίως αλλοδαπών, ξενοδοχεία, μονάδες διαμονής , διαμερίσματα, εστιατόρια και μπαρ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η περιοχή να χάσει την φυσική ομορφιά της και το χειρότερο ειναι ότι υπάρχουν μόνο δύο προσβάσεις για την παραλία , μία απο την είσοδο του εστιατορίου Παράδεισος και άλλη μία απο το δρομάκι δίπλα απο το εστιατόριο το Πηγάδι.

Η Παραλία ευτυχώς παρέμεινε όπως και παλιά και ειναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στο βόρειο και νότιο άκρο της υπάρχει ψιλή άμμος και στο μεγαλύτερο μέρος εχει ψιλό βότσαλο. Υπάρχουν μερικά αρμυρίκια για σκιά. Μπορείτε να πάτε απο τα Σπήλια και απο το Παντέλι.

Στο Βρωμόλιθο θα βρείτε τα δυο εστιατόρια που προαναφέραμε καθώς και εστιατόριο του Φλάγκου λιγα μέτρα απο το Πηγάδι πάνω στην παραλία και ενα μπαράκι στο βόρειο άκρο.

παραλια βρωμόλιθου

leros