λερος

Λέρος πληροφορίες για το αεροδρόμιο του νησιού

Αεροδρομιο ΛέρουΤο Αεροδρόμιο της Λέρου (Κωδικός ΙΑΤΑ – LRS) βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού στη θέση Παρθένη. Η λειτουργία του άρχισε το 1984, και ειναι για μικρά αεροπλάνα της  με 50 θέσεις περίπου.Η αεροπορική εταιρία που εξυπηρετή το νησί ειναι η Ολυμπιακή.

Συνήθως η Ολυμπιακή κλείνει 25 θέσεις για κάθε πτήση και εξαρτάτε απο τον πιλότο και τους ανέμους εάν θα μπουν και άλλα ατομα.

Εάν δεν βρειτε εισιτήριο μπορείτε να μπείτε στην αναμονή και να πάτε απο νωρίς στ αεροδρόμιο συνήθως εχεται πιθανότητες 90% να πετάξετε. Τα γραφεία της Ολυμπιακής έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο.

Τηλέφωνα αεροδρομίου

Λερος αεροπλανο ολυμπιακηςΤηλέφωνα αεροδρομίου, 2247022275 και 2467044330. Η πτήσεις για Αθήνα ειναι στης 11 πμ και κάθε τετάρτη υπάρχουν 2 πτήσεις.

Απο Αθήνα η πτήση ξεκινά στις 9,30 περίπου, διάρκεια πτήσης 45-55 λεπτά.

Η περιοχή των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου είναι 180 m2.μηκος διαδρόμου 1015×30 μ.

Πληροφορίες απο Σπάτα Ολυμπιακή τηλ.210 9368424
Δεν υπάρχει λεωφορείο για το Αεροδρόμιο αλλά μπορείτε να πάτε με ταξί. το αεροδρόμιο ειναι περίπου 3 χιλιόμετρα απο Πλάτανο.

Η Λέρος εχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να διευρυνθή ο αεροδιάδρομος οπότε να μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα αεροπλάνα αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα. Εάν συμβή αυτό θα επωφεληθούν οχι μόνο η Λέρος αλλά και η Πάτμος και οι Λειψοί. Το θέμα σκαλώνει πολιτικά κυρίως για τα τουριστικά συμφέροντα αλλων μεγαλύτερων νησιών.

Πώς θα πάτε

Δεν υπάρχει συγκοινωνία με Λεωφορείο για το αεροδρόμιο της Λερου στο Παρθένι. Μπορείτε να πατε με ταξί απο την πιάτσα του Λακκιού η απο τον Πλάτανο, επίσης μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στις πιάτσες να σας στείλουν ταξί στο ξενοδοχείο η σε οποιαδήποτε μέρος μένετε στη Λέρο. 

Χάρτης του αεροδρομίου

Αφίξεις και Αναχωρήσεις