ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

ΛεροςΤο Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται κάτω απο το κάστρο της Παναγίας στα βόρεια του Πλατάνου ενώ στα νότια ειναι το Παντέλι. Και οι τρείς περιοχές ειναι ενωμένες σε ενα οικισμό που απλώνεται κάτω απο το κάστρο της Παναγίας.
Η αγία Μαρίνα όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία ειναι το κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης της Λέρου με αρκετά μπαράκια και ελληνάδικα.

Η καλύτερη ώρα για να απολύσετε την Αγία Μαρίνα ειναι νωρίς το πρωί κατά τις 10 όταν η ψαραγορά ειναι γεμάτη με φρέσκα ψάρια δίπλα απο το Παραδοσιακό. εκεί μπορείτε να απολάψετε το πρωινό σας με καφέ και λιχουδιές απο το Παραδοσιακό, τον Γλάρο η το Χάραμα, να αγοράστε ψάρια και να κάνετε μια βόλτα στην προμενάδα της αγίας Μαρίνας και αν θέλετε να σερφάρετε στο διαδίκτυο στο εναλλακτικό. Στον φούρνο θα βρειτε φρέσκο μυρωδάτο ψωμί και τυρόπιτες. Στο τέλος του λιμανιού της αγίας Μαρίνας πάνω απο το καρνάγιο βρίσκεται το αρχαίο οχυρό Μπούρτζι. Προχωρώντας προς την πλευρά που πάει προς τα Αλιντα υπάρχει μια όμορφη μικρή παραλία για κολύμπι που βλέπει στον Νερόμυλο της Αγιά Μαρίνας, ενα απο τα πιο φωτογραφημένα σημεία του νησιού.

Στην Αγία Μαρίνα θα βρειτε καταστήματα και σουπερμαρκετ καθώς και είδη ψαρικής. Στην Αγιά Μαρίνα ειναι το αστυνομικό τμήμα της Λέρου και η αγροτική τράπεζα. Υπάρχουν 2 ΑΤΜ ενα στην ΑΤΕ και ενα στο λιμάνι δίπλα στο γραφείο τουρισμού. Στο παλιό τελωνείο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ράδιο Λέρος και στην αίθουσα απο κάτω γίνονται συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις

. πανοραμα αγιας μαρινας

 

leros