ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

Το Κρατικό Νοσοκομείο Λέρου βρίσκεται στο Λακκί. Στεγάζεται σε ένα μεγάλο Ιταλικό κτίριο το οποίο εχει ανακατασκευαστεί. Ο χώρος καλύπτεται απο ενα τεράστιο κήπο με ευκαλύπτους και πεύκα. Το νοσοκομείο έχει καλό εξοπλισμό και υπάρχει χειρουργική κλινική που γίνονται επεμβάσεις μέσης σοβαρότητος. Τα εξωτερικά Ιατρεία λειτουργούν με το ιδιο ωράριο οπως και στα άλλα Ελληνικά νοσοκομεία. Υπάρχει μικροβιολογικό εργαστήριο, φαρμακείο, σταθμός πρώτον βοηθειών, ακτινολογικό τμήμα, μαιευτικό τμήμα ,ορθοπεδικό και χειρουργικό τμήμα.
Το νοσοκομείο εχει αρκετό προσωπικό απο γιατρούς και χειρούργους καθώς και νοσοκομειακό προσωπικό. Διαθέτει ασθενοφόρα και καλύπτη τις νοσοκομειακές ανάγκες των μικροτέρων νησιών των Βορείων Δωδεκανήσων. Τηλεφωνο¨22470 23251

Το νοσοκομείο ΠΙΚΠΑ παιδιών με ειδικές ανάγκες βρίσκεται στο Λακκί, στο χώρο του παλαιού Ιταλικού νοσοκομείου.
Το Ψυχιατρικό κατάστημα Λέρου βρίσκεται στα Λέπηδα σε ενα καταπράσινο περιβάλον με πευκα και ευκαλύπτους.Με την βοήθεια του προγράμματος επανένταξης της ευρωπαικής κοινότητας και του ελληνικού κράτους σήμερα ειναι ενα απο τα καλύτερα ψυχιατρεια της ευρώπης. Πολλοι απο τους ασθενείς ζούνε σε αυτοδιαχειριζόμενες βίλλες και πολλοί κοινωνικοί λειτουργοί δουλεύουν για την επανένταξη τους στο κοινωνικό συνολο.
Στη Λέρο επίσης υπάρχει γηροκομείο στο Λακκί.

leros