ΠΑΝΤΕΛΙ ΛΕΡΟΣ

λερος παραλια παντελιουΤο Παντέλι είναι το παραδοσιακό ψαροχώρι της Λέρου. Η μοναδική του και γνήσια ατμόσφαιρα έκανε το πιο δημοφιλές μέρος για τους ντόπιους και τους τουρισες. Μικρές ταβέρνες και καφετέριες δίπλα στη θάλασσα, τα ψαροκάικα δίπλα απο τα πολυτελή γιοτ, οι ψαράδες να πλεκουν τα διχτυα η να δολώνουν τα παραγάδια τους.

Μόλις φτάσετε στο Παντέλι αισθάνεσται σαν στο σπίτι σας, οι ντόπιοι διατηρούν ζούν σε αρμονία με τα θερινά τουριστικά πλήθη και πάντα θα σας πούν μια καλημέρα οπου κι αν τους συναντήσετε, πολύ συχνά ισως να σας προσκαλέσουν για ένα ποτήρι ούζο ή ρετσίνα στο καφενείο ή απλά για μια καλή παρέα. Αυτή η φιλόξενη νοοτροπία παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά και είναι σε κάποιο βαθμό ένας από τους κύριους παράγοντες που προσελκύει τον τουρισμό στην Ελλάδα, εκτός από την ηλιοφάνεια και το ιδανικό μεσογειακό κλίμα.

Στο Παντέλι θα πάτε για κολύμπι και φαγητό. Απο νωρίς τα μαγαζιά βγάζουν τα τραπέζια στην παραλία και περιμένουν την πελατεια τους. αν σας αρέσει το ψάρεμα με πεταχτάρι η καλαμίδι απο την παραλία θα ψαρέψετε μπόλικους κεφάλους , σάρπες και αν εισαστε καλοί ισως και κανένα λαυράκι η τσιπούρα. Για διαμονή σας προτείνουμε τα στούντιο Βαγγέλης

ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Το Παντέλι πρίν 40 χρόνια

παντελι λερος

leros