ΑΛΙΝΤΑ ΛΕΡΟΣ

Αλιντα λερουΤα Αλιντα βρίσκονται στο κέντρο του κόλπου της Αγίας Μαρίνας και ειναι πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή της Λέρου με τα περισσότερα σύγχρονα Ξενοδοχεια και τουριστικές μονάδες.Η περιοχή ειναι κατάφυτη από ευκάλυπτους πεύκα και αρμυρίκια, με μια μεγαλη παραλία απο ψιλό βοτσαλο και κρυστάλλινα γαλανά νερά. Στα Αλιντα βρίσκεται ο Πύργος του Μπελένη, ο οποίος ηταν ενας ευκαταστατος Λεριός απο την Αίγυπτο. Ο πύργος ένα κομψό παραδοσιακό πέτρινο αρχοντικό με δυο πύργους αναπαλαιωμένο με ιδιαίτερη φροντίδα που φιλοξενεί τώρα το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο της Λέρου.


Στην αυλή του Πύργου Μπελένη οργανώνονται κάθε καλοκαίρι πολιτιστικές και καλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στη γύρω περιοχή βρίσκονται οι εκκλησίες των Αγίων Σαράντα και του αγίου Σωφρονίου, κοντα υπάρχει το ιερό ενός παλαιοχριστιανικού ναού, με εξαιρετικα ψηφιδωτά. Στα Αλιντα θα βρειτε πολλά καταστηματα και φαγάδικα καθώς και θαλάσσια σπορ οπως ιστιοσανίδα και θαλάσσιο σκι. Κάθε χρόνο στα πλαισια της ναυτικης εβδομάδας οργανωνονται θαλάσιοι αγωνες.


Πολύ κοντά στα Αλιντα υπάρχουν οι Παραλιες Παναγιές και τα δυο Λισγάρια, μμικρές ειδυλλιακές αμμουδιές κρυμμένές ανάμεσα στα βράχια. Στην παραλία του Κρυφού που μπορειτε να πατε μονο με σκάφος, αναβλύζει μια πηγή με παγωμένο νερό απο το βυθό της θάλασσας.Πάνω από την παραλία του Κρυφού υψώνεται το ψηλότερο βουνο της Λέρου το Κλειδί στα 320μ.

leros