ΛΑΚΚΙ

Ο κόλπος του Λακκιού είναι ο μεγαλύτερος στο νησί της Λέρου και ειναι το Λακκί ενα από τα πιο φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, , λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της φύσης είχε χρησιμοποιηθεί κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ο κύριος ναυτικός σταθμός από τους Ιταλούς. το Λακκί είναι η κύριο λιμάνι του νησιού και εδώ φθάνουν τα επιβατά πλοια από την Αθήνα και τα άλλα νησιά στην Λέρο.

Η απόσταση από τον Πλατάνο και την Αγίας Μαρίνα είναι 3 χιλιόμετρα. Υπάρχουν συνδέσεις με ταξί και με λεωφορείο. Το Λακί έχει μια μοναδική αρχιτεκτονική που έγινε από τους Ιταλούς κατά τα 30 χρόνια κατοχής. Όλοι οι δρόμοι είναι μεγάλοι και καλύπτονται από ευκάλυπτο και πεύκα.

Από το Λακκί μπορείτε να πατε πεζοπορια προς τα δυτικά προς τις παραλίες Κουλουκι, Μερκια και παραπερα στο ακρωτήριο Κατσούνι στην είσοδο του κόλπου. Όλος ο δρόμος εχει δένδρα. Θα ανακαλύψετε πολλές παραλίες ιδανικές για κολυμπι και κατάδυση καθώς και για ημερήσιες εκδρομές που μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να ψαρέψετε. Στο Λακκί θα διασκεδάσετε στον Κινέζο, στις Μπίλιες, στον Φοίνικα και θα Φάτε στο Πέτρινο, στο Μαμα Μια , στο Γούντι και αλλού. 

leros